8 Ağustos 2018 Çarşamba

İKİ RENK AŞK - FMA II KİTAP YORUMU

Merhabalaaaarr.. Ben Kalemzen. Ve az sonra okuyacağınız cümlelerde FMArsal'ın son çıkan kitabı İki Renk Aşk'a yaptığım yorumumdur. Kusursuz Plan gelmeden bu kitap hakkında azıcık konuşmak istedim. 
Kapağı, diğer kitaplardan farklıydı ve bence harikaydı. Diğerleriyle karşılaştırınca kesinlikle daha iyi duruyor kapak.



Kitabımızın arka kapak yazısını da okumak isteyen varsa şayet, şuracığa bırakıyorum. :)


İki Renk Aşk
Fatih Murat Arsal
Ephesus Yayınları
Sayfa: 678
Baskı Yılı: 2014
***
Genç kız için aşk tek renkti! Kırmızıydı...
Ve çok yakışıklı, uzun bir adama âşıktı...
Bir başka erkeğe karşı kalbi çoktan kapanmıştı.
En azından öyle sanıyordu...
Ama karşısına böyle bir adamın çıkacağını bilemezdi!
Hayatın sürprizlerini üzerinde barındırır gibiydi.
Yanan düşlere, gri saçlara, tehlikeli gülüşlere sahipti.
Mıknatısla çekilir gibi kaderi ona koşuyordu.
Keşke onu yanlışlıkla öpmeseydi...
Keşke onu itici bulduğunu belli etmeseydi...
Keşke birlikte zaman geçirmekten kaçınabilseydi...
Ve keşke... tehlikeli olduğunu hissedebilseydi!
Geç kalmıştı!
Gerçek aşkı, gerçek tutkuyu,
hiç tanımadığı farklı bir adamın güçlü kollarında buldu.
Bu iki renkli adam onun kaçamayacağı kaderiydi!
*****
Önyargılarla başlanan aşk yolculuğunda, yolunu kaybetmiş bir genç kızın
aşka sürüklenişini destekleyeceğiniz bir FMArsal romanı daha!
***


Bu kitap seri kitabı değil. Ama öyle olmasını istediğim kitaplardan bir tanesi. Ayrıca başlı başına seri olacağını belli eden sevgili yazarımıza ettiğim ufak bir teşekkürü yazıma iliştirmek istiyorum. Umarım sonraki kitap yakın zaman da çıkarılır ve bir kaç sayfada da Vural'a yer ayırılır.
Vural...
Böyle bir karakter insanın sınırlarını zorlar.
Yüzü yaralı buna rağmen yakışıklı.
Dizi ameliyat gerektiriyor, baston kullanıyor ama buna rağmen heybetli.
Beyaz-gri saçları karizmasından hiç bir şey eksiltmiyor. Özel güçleri mi var desek şanslı mı, bilemedim. Ama istediği şeyin olmadığı çok az görülmüştür. Sevmediğim birine aşık olmuştur.
Aysun'a. FMArsal'ın ısınamadığım kızlarından bir tanesi. Vural'ın yeğeni Gürkan'a aşık ya da öyle sanıyor. Güzel bir kız işte. Çok da bahsetmek istemiyorum.
Aysun'a neden sinir olduğum belli oluyordur lakin neden kız kardeşi Ayça'ya sinir oluyorsun diye sormayın lütfen. Kız kardeş mi düşman mı belli değil bana göre. Neyse. Okuyunca belki hak verirsiniz bana.
Biraz konusundan bahsedeyim, isterseniz. Haydi, buyrun. 



Kitap yanlış zamanda yanlış yerde olma durumuyla başlıyor. Çünkü Aysun, öptüğü adamın Gürkan olduğunu düşünürken, aslında onun amcası Vural olduğundan habersizdi. Birbirlerinden ayrıldıklarındaysa gerçeklik soğuk bir su gibi ayaklarına vurmuştu. Kısa bir şokun ardından bastı tokadı... desem de inanmayın. :D
Sadece çok fazla sinirleniyor. Çünkü sevdiği adamı öptüğünü zannederken, bakmak istemediği neredeyse iğrendiği adamı öpüyor ve bundan zevk alıyor. Hem kendine kızıyor hem Vural'a yani. Bayıldığımız deli karakter tipi anlayacağınız.

Sonrasında zevk almadığına hatta nefret ettiğine başta kendisi olmak üzere Vural'ı, annesini, ablasını ikna etmeye çalışıyor. Tam bu ikna çalışmalarının arasında Gürkan oyunu bozuyor. (Yess!!) Bu sefer de kendini Gürkan'a amcasını sevdiğini ve evlenmek istediğini kanıtlamaya çalışırken buluyor. Dediğim gibi kız tuhaf arkadaşlar.
Kitabın dilinden bahsedecek olursak, gayet kolay anlaşılan, okumakta zorlanmayacağınız FMArsal dili desem hiç de yanlış olmaz. Karakterlerin fikirlerini değiştirirken yaşadıkları geçişler normaldi. Bazen bir kaç sayfaya bazen iki cümle sonrasına bakıyorsunuz, Aysun yeni bir karar almış, bir düşünceye varmış. Bunu Aysun'un değişken, farklı karakterine veriyorum.
Vural'ın Aysun'a göre şekil aldığını söylesek yanlış olmaz umarım. Çünkü Aysun evleneceğiz diyor, Vural bir kaç iteklenmeden sonra evlilik teklifini ediyor. Gerçi, kaç zamandır bu teklifi kuruyormuş gibi söylediği cümlelere hayran kalmam normal mi bilmiyorum.
Anlayacağınız yanlış bir öpücük, onların en güzel hatalarıydı.
Kalemini çok seveceğiniz, diğer kitaplarını
-okumadıysanız- okumak isteyeceğiniz bir FMArsal kitabı daha...
Bendeniz Kalemzen'den tavsiyedir efendim. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder